Čitaj mi

URUČENI UGOVORI ZA PROJEKTE NAMENјENE OMLADINI

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i predstavnici Omladinskog saveza udruženja "Novi Sad - Omladinska prestonica Evrope - OPENS" prisustvovali su uručenju ugovora za projekte kojima se realizuju cilјevi i sprovode aktivnosti definisani aplikacijom „Novi Sad - Omladinska prestonica Evrope 2019. godine", a u skladu sa Lokalnim akcionim planom politike za mlade Grada Novog Sada za period 2015 - 2018. godine.

- Grad Novi Sad je kroz pružanje šanse mladima da vode Grad Novi Sad ka tituli za Omladinsku prestonicu Evrope pokazao na delu efekte participativnosti i saradnje lokalne samourave i nevladinog sektora. Mi smo izvojevali tu prestižnu titulu prošle godine, a svakim danom niču novi projekti koje mahom vode mladi, kao i uvaženi kulturni poslenici. Krajem 2014. godine, kada smo prvi put krenuli u proces kandidature grada, bili  smo podržani od strane osam organizacija, a naredne godine kada smo ponovo konkurisali, iza naše ideje i inicijative stala je čak 91 omladinska organizacija. Upravo toj omladini i tim organizacijama sada pružamo praktičnu mogućnost da se iskažu kroz neke nove zamisli i projekte, a u susret 2019. godini kada ćemo zajedno, u punom sjaju, uživati u postignutom uspehu. Želim da se zahvalim mladim sugrađanima koji ulažu svoje vreme, energiju i ideje kako bi novosadska svakodnevica bila kvalitetnija, a mi ćemo se uvek truditi da im obezbedimo uslove za njihov nesmetan rad. Mladi su izuzetno važni članovi zajednice koji utiču na kulturni, socijalni, politički i ekonomski život i razvoj u našem gradu i zemlјi i zato im treba dati „vetar u leđa“ i podstrek da nastave svojim idejama i trudom da stvaraju bolјe sutra za sve nas- rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Gradska uprava za sport i omladinu - Kancelarija za mlade je u avgustu tekuće godine raspisala Javni konkurs za dodelu sredstava, a Rešenjem Gradskog veća od 31. oktobra odobreno je finansiranje 34 projekta udruženja mladih i udruženja za mlade u ukupnom iznosu od 10.000.000,00 dinara. Projekti su raspoređeni po oblastima „Slavlјenje energije mladih lјudi“, „Povećanje inovacija i kreativnosti mladih lјudi“, „Raznolikost mladih u raznolikim društvima“, „Povećanje aktivnog učešća mladih“ i „Jačanje omladinskih organizacija“.

Novi Sad, 13. novembar 2017. godine