Čitaj mi

UNAPREĐENјE ODNOSA NOVOG SADA I OPŠTINA DEPARTMANA VAL D’ OAZ

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa predstavnicima Privredne komore i Razvojne agencije francuske regije Val d’ Oaz, kao i sa privrednicima tog regiona koji borave u gradu povodom juče održanog Poslovnog foruma u Privrednoj komori Vojvodine.

On im je poželeo srdačnu dobrodošlicu i naglasio da je od izuzetnog značaja da se najeminentnije francuske kompanije povežu sa srpskim preduzećima kako bi se ostvarila plodonosna međuregionalna i međugradska saradnja.

Razgovarajući o prijatelјstvu Vojvodine i regije Val d' Oaz, naglašeno je da se pored tih, već utemelјenih dobrih odnosa, intenziviraju i procedure za formalizovanje saradnje Grada Novog Sada i tri opštine iz te regije. Tim povodom, gosti iz Francuske uručili su gradonačelniku potpisane Sporazume o saradnji od strane predsednika opština Dengijen Leben, Sen Lu la Fore i Taverni, koji potom odlaze u dalјu zvaničnu proceduru u Srbiji.

Privrednici su sa gradonačelnikom razgovarali o primerima realizacije uspešnih investicija iz Francuske u Novom Sadu i okolini, kao što su banka "Crédit Agricole", kompanija "Lafarge" i „Schneider Electric DMS“, a iskazana je obostrana težnja da se trend ulaganja u poslovanje u Novom Sadu, zbog izuzetno povolјnih uslova za investitore, nastavi.

Kako je ocenjeno na današnjem sastanku, postoje velike mogućnosti za partnerstvo u privredi, kulturi i obrazovanju, a obe strane izrazile su volјu da što pre konkretizuju cilјeve i planove vezane za potencijalnu saradnju.

Novi Sad, 9. april 2019. godine