Čitaj mi

„SAČUVAJ DRUGE, SAČUVAJ SEBE, NEMOJ PITI I VOZITI“

 

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević prisustvovao je preventivnoj akciji koju organizuje Strukovno udruženje policije pod sloganom „Sačuvaj druge, sačuvaj sebe, nemoj piti i voziti“. Na akciji su svi zainteresovani građani uz pomoć „pijanih naočara“ mogli da vide kako alkohol smanjuje preciznost pokreta i kontrolu motoričkih sposobnosti koje su važne za vožnju.

- Nažalost, svedoci smo sve većeg broja teških saobraćajnih nesreća izazvanih vožnjom pod dejstvom alkohola i ova akcija je idealna prilika da se svi građani uvere uz pomoć simulacije kako i koliko su smanjene sposobnosti tokom vožnje pod dejstvom te supstance - rekao je Nemanja Vukčević i dodao da će Grad Novi Sad uvek podržavati akcije koje imaju za cilј promociju bezbednosti u saobraćaju.

Broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile na području Policijske uprave  Novi Sad u kojima je uzrok  vožnja pod dejstvom alkohola u periodu od 2010. do 2013. godine iznosio je 1384, u kojima je 833 lica povređeno, dok je 21 lice izgubilo život. Samo je u prva tri meseca 2014. godine otkriveno 543 prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola.

Novi Sad, 20. jun 2014. godine