Čitaj mi

PRIJEM ZA POČASNU GRAĐANKU NOVOG SADA HANELORE LAMHE

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primio je počasnu građanku Novog Sada Hanelore Lamhe iz Dortumda koja se bavi humanitarnim radom i godinama pomaže i prikuplјa humanitarnu pomoć za mnoge gradske ustanove. Finansijski je pomagala i organizovala dostavu hrane, slatkiša, lekova, medicinskih aparata, sredstava za higijenu i odeću za decu Novog Sada. Nesebično je pomagala Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, školu "Milan Petrović", kao i druge gradske institucije.

¬Svojim nesebičnim i požrtvovanim humanitarnim radom Hanelore Lamhe pomaže naš grad već više od dve decenije što je dokaz istinskog prijatelјstva dva grada pobratima. Tokom 78 dana NATO bombardovanja, 1999. godine, ona je u Dortmundu inicirala mirovne proteste i na taj način iskazala saosećanje sa našim sugrađanima u najtežim trenucima- rekao je Aleksandar Petrović i poželeo joj dobrodošlicu u Novi Sad.

Hanelore Lamhe je na predlog Doma u Veterniku proglašena počasnim građankom Novog Sada odlukom Skupštine grada 13. septembra 1999. godine, za požrtvovano i nesebično angažovanje u slanju humanitarne pomoći i afirmisanje Novog Sada u celoj SR Nemačkoj.

Novi Sad, 17. maj 2016. godine