Čitaj mi

PRIJEM ZA GRADSKI TAMBURAŠKI ORKESTAR IZ REPUBLIKE SRPSKE

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović primio je  predstavnike Gradskog tamburaškog orkestra „Banja Luka“ iz Republike Srpske i Velikog tamburaškog orkestra „Vasa Jovanović“  iz Novog Sada koji pripada KUD „ Svetozar Marković“.  Povod je njihov zajednički koncert koji će biti održan večeras u Studiju „M“ sa  početkom u 20.00 časova, a ulaz na koncert  je besplatan.

-Posebni partnerski odnosi koji povezuju Grad Novi Sad sa Gradom Banja Luka ovom posetom su unapređeni na još viši nivo. Zahvalјujući poseti tamburaškog orkestra iz Republike Srpske i zajedničkog koncerta  sa  novosadskim tamburaškim orkestrom koji će biti održan večeras, ova poseta predstavlјa izuzetnu priliku za razvoj i unapređenje saradnje dva grada u oblasti kulture i tamburaškog stvaralaštva- rekao je Vanja Vučenović.

Direktor Gradskog tamburaškog orkestra „Banja Luka“  Spomenko Guzijan zahvalio je na srdačnom prijemu i gostoprimstvu tokom njihovog boravka u Novom Sadu.

-Večerašnji nastup sa Velikim tamburaškim orkestrom „Vasa Jovanović“ rezulatat dugogodišnje saradnje dva tamburaška orkestra u okviru kulturne saradnje gradova Banja Luke i Novog Sada- rekao je Spomenko Guzijan i pozvao Novosađane da dođu večeras u Studio „M“ i uživaju u tamburaškim zvucima.

Novi Sad, 14. maj 2016. godine