Čitaj mi

POTPISANO PISMO O NAMERAMA IZMEĐU GRADA NOVOG SADA I DEPARTMANA VAL DOAZ U FRANCUSKOJ

Između Grada Novog Sada i Departmana Val Doaz u Francuskoj, Opština Dengijen Leben, Sen Lu la Fore i Taverni potpisano je Pismo o namerama o uspostavlјanju saradnje.

Taj dokument potpisan je na osnovu veza koje postoje između dve strane već više od godinu dana u sferi socijalnog života, a posebno u ekonomskom, kulturnom i akademskom domenu. Time je dat doprinos u stvaranju pozitivne klime za promociju prijatelјskih odnosa i veoma konkretnih aktivnosti u saradnji između navedenih teritorijalnih kolektiviteta.

U ime Grada Novog Sada Pismo o namerama je potpisao zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević, u ime Departmana Val Doaz predsednik Arno Bazen, dok je potpisnik za Grad Sen-Le-la-Fore bio gradonačelnik Sebastian Meran, za Grad Taverni gradonačelnik Florens Porteli i za Grad Engien-le-Ben Gradonačelnik Filip Suer. Tom prilikom, procenjeno je da postoje mogućnosti za razvijanje partnerskih odnosa i to u oblastima ekonomije, kulture, obrazovanja, sa posebnim akcentom na visoko obrazovanje, ekologiju, socijalnu politiku, kao i u sferi informacionih tehnologija, sporta i turizma.

Tokom posete, upriličen je i susret delegacije Novog Sada, koju su činili i pomoćnik gradonačelnika za međunarodnu saradnju Aleksandar Petrović, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Goran Sečujski i prof. dr Nenad Krstić sa direktorima kompanija iz Val Doaza koji su učestvovali u projektima Odbora za ekonomski razvoj Val Doaza u Novom Sadu. Tom susretu su prisustvovali i predstavnici Privredne i industrijske komore departmana Val Doaz, predstavnici Udruženja malih i srednjih preduzeća (CGPME 95) i Udruženja preduzetnika Val Doaza (MEVO) koji su ranije u toku ove godine boravili u Novom Sadu, kao i ambasaodor Republike Srbije u Francuskoj Nј.E. Rajko Ristić.

Novi Sad, 14. oktobar 2016. godine