Čitaj mi

OTVORENIM DIJALOGOM DO EFIKASNIJE SARADNJE U OBLASTI SPORTA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovao je sastanku koji organizuje Sportska asocijacija Novog Sada u cilju uspostavljanja efikasnije saradnje resorne uprave i novosadskih sportskih klubova i asocijacija.

- Veoma mi je drago što se veliki broj ljudi odazvao pozivu Sportske asocijacije da prisustvuje na današnjem sastanku. Iako sam se već susreo sa brojnim predstavnicima klubova, smatram da su ovakva okupljanja neophodna kako bismo otvorenim dijalogom zajedno definisali strategiju razvoja sporta u Novom Sadu i kako bi uspostavili kvalitetniju saradnju između Uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada i sportskih klubova i asocijacija - izjavio je Predrag Svilar i dodao da se nada da će se ovakva okupljanja organizovati svake godine.

Sa predstavnicima klubova razgovaralo se o problemima klubova kao i o pitanjima vezanim za korišćenje poslovnog prostora, zatim sportskih hala koje pripadaju školama, finansiranje i drugo. Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar izložio je prioritete kojima će se Uprava za sport i omladinu Grada voditi u odabiru projekata koji će biti finansirani iz budžeta i apelovao da se predlažu i oni projekti koji se odnose na kapitalne investicije.

Član Upravnog odbora Sportske asocijacije Novog Sada Vladimir Šiška izrazio je zadovoljstvo što je po prvi put resorni član Gradskog veća pokazao krajnje otvoren i demokratski prilaz onim problemima koji pritiskaju sportske organizacije i istakao da, iako je budžet koji se izdvaja za sport u Novom Sadu na poslednjem mestu u državi, uz korektnu i dobronamernu saradnju moguće je podići nivo sporta u gradu koji je nekada bio sedište svih sportskih uspeha.

Novi Sad, 15. novembar 2012. godine