Čitaj mi

OTVORENA KONFERENCIJA „NOVI SAD OTVARA VRATA“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je konferenciji „Novi Sad otvara vrata“ u Kulturnom centru grada koja je deo dvodnevne manifestacije  „OPENS Youth Fair 2016“. Pored njega, prisutnima na konferenciji su se obratili i  šef Odseka za strateške, normativne, pravne i operativno-analitičke poslove Sektora za omladinu u Ministarstvu omladine i sporta Aleksandar Voštić, šef Kancelarije za održive destinacije Novi Sad Živan Kolarski, rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dušan Nikolić, koordinator projektnog tima OPENS 2019 Vukašin Grozdanović, predsednica UO KOMS Jelena Milanović i programska koordinatorka NAPOR Ivana Volf.

- Čast mi je i zadovolјstvo da prisustvujem današnjoj konferenciji koja se održava u Novom Sadu pod nazivom „Novi Sad otvara vrata“, a koja simbolizuje naš grad kao mesto otvoreno za kreativnost, nove ideje i za mlade. Regionalni sajam omladinskog turizma je i ove godine u znaku kandidature našeg grada za omladinsku prestonicu Evrope, a Novi Sad će se potruditi da bude dobar domaćin desetinama hilјada turista iz celog sveta i na taj način će pokazati da je spreman da osvoji tu prestižnu titulu. Današnja konferencija doprinosi važnosti ove manifestacije i na pravi način upućuje mlade na značaj i ulogu Omladinske prestonice Evrope, kao i na značaj regionalnog povezivanja mladih na području Zapadnog Balkana. Učesnici iz mnogobrojnih zemalјa Evrope i sveta ovde mogu da promovišu svoje ideje i kreacije, a Novi Sad će nastaviti da podržava ovakve i slične manifestacije - rekao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i svim učesnicima poželeo uspešnu konferenciju i prijatan boravak u Novom Sadu.

U okviru jednodnevne Konferencije kojoj su prisustvovali mnogobrojni mladi iz zemlјe i sveta, razgovaralo se na tri panel-diskusije, a teme koje su bile zastuplјene odnosile su se na značaj, ulogu i prednosti Evropske omladinske prestonice, zatim na demokratsko učešće mladih na lokalnom nivou i na mobilnost mladih.

Novi Sad, 6. jul 2016. godine