Čitaj mi

OTVOREN „TRG PREDUZETNIŠTVA“

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je otvaranju manifestacije “Trg preduzetništva” koja je namenjena promociji i unapređenju preduzetništva, malih proizvođača i umetnika, a traje do 25. juna na Trgu republike. Manifestacija se održava uz podršku Grada Novog Sada, a u organizaciji preduzetnica „Unije poslovnih žena Vojvodine“ i Udruženja za promociju zdravog života „Naturavita“ u saradnji sa NVO „Putevima preduzetništva“ i „Business Café Srbija“.

- Ova manifestacija je dobra prilika da se istakne koliko je preduzetništvo značajno za razvoj Novog Sada, i ne samo Novog Sada, već cele države. Preduzetništvo i preduzetnici imaju veliki potencijal koji nije u potpunosti iskorišćen, a odnos prema preduzetništvu možemo da menjamo samo ako ga bolјe shvatimo, i ako iskreno verujemo u njegov potencijal. Od ukupnog broja preduzeća u Srbiji preko 98 procenata su mikro, mala i srednja preduzeća,  a sva velika preduzeća počela su kao mala. Siguran sam da ukoliko posvetimo pažnju malim preduzećima možemo dobiti priliku da stvorimo veliku privredu- rekao je  Milorad Radojević i dodao da je Grad Novi Sad ove godine izdvojio 30 miliona dinara za samozapošlјavanje, koji su namenjeni novim preduzetnicima i pomoć su im za pokretanje posla, kao i 15 miliona dinara za nova radna mesta, namenjenih za otvaranje radnih mesta u mikro, malim i srednjim preduzećima.

U okviru „Trga preduzetništva” održan je i „Business Café” na otvorenom, a tema je  bila „Tržište ne poznaje granice“ kada su svoja iskustva o preduzetništvu predstavile preduzetnice iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Novi Sad, 23. jun 2017. godine