Čitaj mi

OTVOREN DEVETNAESTI KLUB ZA STARIJA I ODRASLA LICA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju novog Kluba za starija i odrasla lica Gerontološkog centra ''Novi Sad''. Novi Klub pod nazivom ''Bulevar'', jedan je od ukupno 19 klubova koji se finansiraju iz budžeta Grada Novog Sada.

- Grad Novi Sad zajedno sa Gerontološkim  centrom, stvorio je uslove za otvaranje još jednog Kluba penzionera i to na teritoriji Mesne zajednice Narodni heroji. Pored toga što je obezbedio prostor i opremu, Grad učestvuje i u drugim finansijkim troškovima za pružanje ove usluge kako bi naši sugrađani i u ovom delu Novog Sada imali adekvatan prostor za druženje, i kvalitetno i sadržajno provođenje slobodnog vremena. Kapacitet ovog kluba je za 80 penzionera dnevno, a rad je organizovan u dve smene, pet dana nedelјno. Inicijativa za otvaranje novog kluba potekla je od Udurženja penzionera Grada Novog Sada i MZ Narodni heroji. Dobra vest za penzionere je da je Grad u budžetu za 2019. godinu, koji je juče usvojen na Gradskom veću, predvideo pojačana izdvajanja za penzionere, a pre svega u  vidu jednokratne novčane pomoći za one sa najmanjim penzijama. Takođe, većim intenzitetom podržaćemo niz dosadašnjih mera kao što je rehabilitacija u banjama i letovalištima – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Direktorka Gerontološkog centra ''Novi Sad'' Slavica Škrbić istakla je da je Novi Sad po broju stanovnika lokalna zajednica sa najvećim brojem Klubova za starija i odrasla lica. Nјihov ukupan kapcitet je 1170 stolica, a  šest klubova se nalazi u prigradskim naselјima.

- Na godišnjem nivou Klubovi imaju 3000 korisnika, a cilј je da obogatimo život najstarijim sugrađanima različitim kulturno-zabavnim, zdrvastveno-preventivnim i sportsko-rekreativnim aktivnostima. Takođe na taj način doprinosimo da oni što duže borave u svom okruženju sa svojim porodicama – rekla je Slavica Škrbić.

Novi Sad, 21. decembar 2018. godine