Čitaj mi

OTVARANJE ULICE MARKA MILJANOVA ZA SAOBRAĆAJ

Četvrtak, 22. oktobar 2020. godine
11.00 časova
Ugao Beogradskog keja i Ulice Marka Milјanova

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obići će Ulicu Marka Milјanova u kojoj su završeni radovi na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom i javnim osvetlјenjem, a tom prilikom ulica će biti otvorena za saobraćaj.

Reč je o zajedničkoj investiciji Grada i Pokrajine koja je vredna 205 miliona dinara. Na deonici od Ulice Đorđa Rajkovića do kružnog toka, u dužini od 400m, izgrađen je kolovoz širine 6m, od kružne raskrsnice do Beogradskog keja, u dužini od 100m, izgrađen je kolovoz bulevarskog tipa, dve kolovozne sa po dve saobraćajne trake po smeru. Ulica je dobila 136 parking mesta, obostrane pešačke staze, biciklističku stazu i 59 stubova nove rasvete, a izgrađeni su i kanalizaciona mreža i toplovod. Postojeće zelenilo u Ulici Marka Milјanova je očuvano u najvećoj mogućoj meri, a završen je projekat za pejzažno uređenje i ishodovana je građevinska dozvola.

Realizacijom investicije povezane su tri značajne saobraćajnice – Beogradski kej, Venizelisova i Kosovska ulica, a ponovo je uspostavlјena veza tranzitnog pravca od Zrenjaninskog puta i Luke Novi Sad, preko Keja do Žeželјevog mosta.

Novi Sad, 21. oktobar 2020. godine