Čitaj mi

OSNOVCI O TROŠKU GRADA U ODMARALIŠTIMA CRVENOG KRSTA U VOJVODINI

Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu u saradnji sa Crvenim krstom i ove godine omogućili su besplatan boravak za decu osnovnoškolskog uzrasta u odmaralištima Crvenog krsta u Vojvodini. 

Iz budžeta Grada u okviru Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu, obezbeđeno je 4.160.000 dinara za decu koja su dobri đaci primerenog vladanja, kako bi otišli na sedmodnevni oporavak u odmaralištima na Vršačkom bregu, u Bačkom Monoštru i Bagremari u Bačkoj Palanci. Poslednja grupa od 50  dece boraviće  u odmaralištu Crvenog krsta Vršac na Vršačkom bregu od 9. do 15. novembra 2019. godine.

Tokom boravka u odmaralištima za decu će biti organizovane i radionice koje vode volonteri Crvenog krsta. Deca će imati priliku da se upoznaju sa organizacijom Crvenog krsta, njenim istorijatom i  osnovnim principima rada, kao i da steknu osnovna znanja iz prve pomoći.

Podsećamo, iz Budžeta Grada Novog Sada obezbeđena su i sredstva za letovanje dece iz socijalno ugroženih porodica u Baošiću, koja su boravila na moru od 6. do 15. jula ove godine.

Novi Sad, 9. novembar 2019. godine