Čitaj mi

ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA GRADA I INICIJATIVE NEZAVISNE SCENE KULTURE NOVOG SADA

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić zajedno je sa predstavnicima Gradske uprave za kulturu održao sastanak u Gradskoj kući sa članovima Inicijative nezavisne scene kulture Novog Sada. Oni su razgovarali o aktuelnim temama na polјu kulture, a poseban akcenat je stavlјen na rešavanje konkretnih problema sa kojima se kulturni poslenici, okuplјeni oko te inicijative, susreću.

- U trenutku kada sam dobio poziv Inicijative nezavisne scene kulture Novog Sada, odmah sam reagovao i organizovao zajednički sastanak. Danas smo vodili opširne razgovore u cilјu iznalaženja zajedničkih rešenja za tekuće stvari iz resora kulture, a sastanak je iznedrio brojne predloge, ideje i, kao najvažnije, potencijalna rešenja za višedecenijske probleme sa kojima se ta kulturna scena suočava. Ono što mogu da kažem jeste da je zaklјučak ovog sastanka obostrana težnja da nastavimo da komuniciramo i da čvrsto trasiramo put ka zajedničkom cilјu. Taj cilј kojem težimo jeste podizanje kvaliteta kulturne scene Grada Novog Sada, a sve u svetlu naše borbe za dobijanje prestižne titule „Evropska prestonica kulture 2021. godine“ - rekao je Dalibor Rožić.

U ime Inicijative nezavisne scene kulture Novog Sada, Zoran Gajić iz Grupe za konceptualnu politiku izrazio je zadovolјstvo što su njihovi predlozi za pobolјšanje uslova rada kulturnih poslenika nezavisne scene grada, naišli na veliko razumevanje Gradske uprave za kulturu.

- Ovo je jedan nov način saradnje i komunikacije sa Gradom po pitanju kulture, koji se bazira na pregovaranju, a dogovorili smo se da će sastanci biti nastavlјeni i u budućnosti. Smatramo da je stvaranje prostora za javni dijalog i diskusiju o tome kakvo je stanje današnje  kulture i njene nezavisne scene, važno za kampanju Grada za EPK 2021. Iako smo naišli na zakonske limite vezane za jedan od naših problema, istovremeno smo naišli i na dobru volјu iz Grada, da zajedničkim pregovaranjem osmislimo način da to rešimo – rekao je Zoran Gajić.

Novi Sad, 21. jul 2016. godine