Čitaj mi

ODRŽAN PRIJEM ZA RUKOMETAŠE I RUKOVODSTVO KLUBA ''VOJVODINA''

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je igrače i rukovodstvo RK ''Vojvodina'' koji su osvojili četvrtu uzastopnu šampionsku titulu u poslednjem kolu ''plej ofa'' Superlige Srbije.

- Sa igračima i rukovodstvom RK ''Vojvodina'' već tradicionalno se sastajemo početkom juna da proslavimo pehare koje osvajaju. Njihov uspeh je rezultat požrtvovanosti, i ovom klubu svi možemo čestitati na dobroj organizaciji, sistematičnosti i doslednosti koje ispoljavaju već desetak godina, i upravo oni su utemeljili Novi Sad kao bastion rukometa. Naravno i stonoteniserke, odbojkaši, FK ''Vojvodina'', kajakaši, Ivana Španović i mnogi drugi doprinose dobroj novosadskoj sportskoj priči. Nastavićemo da podržavamo sport, i to su relativno mala ulaganja u odnosu na postignute rezultate, međutim napominjem da Grad jednako vodi računa o školskom sportu i neprofitnim sekcijama koji nisu tako medijski interesantni – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednik RK ''Vojvodina'' Milan Đukić zahvalio se gradonačelniku na podršci i izrazio zadovoljstvo što već godinama u Gradsku kuću Klub donosi trofeje.

- Hoćemo da budemo klub koji će dostojno predstavljati Novi Sad u Ligi šampiona i narednih dana nas očekuju razgovori sa sponzorima i predstavnicima Grada kako bismo bili spremni za to takmičenje, na koje smo sa prošlogodišnjim rezultatima obezbedili direktno učešće. To donosi veliku radost, ali i odgovornost jer, pored dobre ekipe, moramo obezbediti tehničke uslove što iziskuje velike izdatke i ozbiljnu organizaciju – kazao je Milan Đukić.

Direktor RK ''Vojvodina'' Darko Jeftić izrazio je očekivanje da će taj klub zadržati dosadašnji kvalitet i u narednoj sezoni, bez obzira na konkurenciju koju čine klubovi sa milionskim budžetima.

- RK ''Vojvodina'' po prvi put ima kadetskog prvaka Srbije, a sledećeg vikenda se očekuje završnica Juniorskog prvenstva Srbije i tu očekujemo takođe zlatnu medalju – zaključio je Darko Jeftić.

Novi Sad, 31. maj 2016. godine