Čitaj mi

ODRŽAN NOVOGODIŠNJI HUMANITARNI TURNIR „КOŠEM ZA DRUGARA“

U organizaciji Кošarkaškog kluba ''STAR'', po jedanaesti put održava se Novogodišnji humanitarni košarkaški turnir „Кošem za drugara“, čiji je cilj prikupljanje sredstava za kupovinu sportske opreme i novogodišnjih paketića za decu iz Dečijeg sela ''Dr Milorad Pavlović'' i ''Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju'' iz Veternika.

Otvaranju turnira prisustvovao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji je tom prilikom naglasio da je Novi Sad važan sportski centar, ali i grad velikog srca  i stanovnika koji su spremni da pomognu onima kojima je pomoć neophodna.

- U ovom periodu godine, veoma važnom pre svega za naše najmlađe sugrađane turnir „Кošem za drugara“ sasvim prikladno daruje one kojima to mnogo znači, ali takođe otkriva radost davanja i uči decu solidarnosti i prihvatanju. Posebno mi je drago što na turniru učestvuju različite kategorije sportista koje nam pokazuju da bez obzira na razlike, podjednako uživaju u košarci i druženju. Hvala organizatorima, učesnicima i društveno – odgovornim kompanijama, a Grad će nastaviti da podržava ovu i druge manifestacije koje promovišu prave vrednosti sporta – izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Na turniru koji okuplja preko 500 učesnika, pored dece iz Кošarkaškog kluba ''STAR'' učestvuju i deca iz Dečijeg sela ''Dr Milorad Pavlović'' u Sremskoj Кamenici, deca iz ''Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju'' iz Veternika, deca iz plesnog kluba "VORTEКS" iz Sremske Кamenice, košarkaška Reprezentacija Srbije u kolicima i Jutjub zvezda Jaserštajn.

Novi Sad, 18. decembar 2018. godine