Čitaj mi

OBILAZAK GRADSKOG CENTRA ZA REPRODUKTIVNO ZDRAVLJE

Utorak, 2. mart 2021. godine
12.00 časova
Almaška ulica br. 4

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktor Doma zdravlјa ''Novi Sad'' dr Veselin Bojat i zamenik generalnog direktora NIS a.d. Vadim Smirnov obići će ambulantu Doma zdravlјa u Almaškoj ulici br. 4 koja je rekonstruisana i adaptirana za potrebe Gradskog centra za unapređenje reproduktivnog zdravlјa, čije formiranje su omogućili Kabinet ministra bez portfelјa zaduženog za demografiju i populacionu politiku Republike Srbije, Grad Novi Sad i kompanija NIS a.d. Novi Sad.

Centar će imati lokalni i regionaln značaj jer će objediniti aktivnosti za unapređenje reproduktivnog zdravlјa i za podršku Programu sprovođenja populacione politike, a služiće i za edukaciju zdravstvenih radnika i saradnika, prosvetnih radnika, učenika osnovnih i srednjih škola u Vojvodini koji bi u svojim sredinama sprovodili adekvatne aktivnosti, ali i edukovali druge na tom polјu.

Okosnicu Centra će činiti Škola za trudnice, Savetovalište za mlade, juvenilni ginekolog, stomatolog, patronažne sestre opredelјene za praćenje ranog razvoja, a biće formirana tri nova savetovališta i to Škola roditelјstva, Škola za bake i deke i Savetovalište za dojenje.

Gradski centar za unapređenje reproduktivnog zdravlјa je osnovan pod pokrovitelјstvom Grada Novog Sada sa cilјem da bude namenjen celokupnoj zajednici. U objektu je obezbeđen i prostor namenjen Udruženju Almašana.

Novi Sad, 1. mart 2021. godine