Čitaj mi

OBELEŽAVANјE DANA GRADA NOVOG SADA

Subota, 1. februar 2020. godine

9.00 časova
Klinika za ginekologiju i akušerstvo KCV
Ulica Branimira Ćosića br. 37

10.30 časova
Svečana sala, Gradska kuća
Trg slobode br. 1

12.00 časova
Scena ''Jovan Đorđević''
Srpsko narodno pozorište

Povodom 1. februara, rođendana Novog Sada, gradonačelnik Miloš Vučević posetiće bebu koja je prva rođena 1. februara na Dan Grada, kao i njenu majku. Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, uveden je poklon i za majke beba koje se rode 1. februara i to u iznosu od 200 000 dinara po detetu.

Zatim će gradonačelnik Vučević i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić biti domaćini Svečanog prijema u Gradskoj kući, delegacijama pobratimskih i prijatelјskih gradova koje su u poseti gradu. Novi Sad će tom prilikom ugostiti predstavnike 18 gradova među kojima su Norič, Dortmund, Gomelј, Budva, Banja Luka, Kumanovo, Gračanica, Zagreb i Istočno Sarajevo.

Nakon svečanog prijema, gradonačelnik će uručiti Februarsku nagradu ovogodišnjoj dobitnici predsednici Nacionalnog udruženja roditelјa dece obolele od raka (NURDOR) Joland Korori u Srpskom narodnom pozorištu. Nјoj je to najviše gradsko priznanje dodelјeno za izuzetno posvećen, nesebičan i dugogodišnji humanitarni, volonterski i edukativni rad u cilјu podrške deci i porodicama koja vode životnu bitku protiv malignih obolјenja, hrabrosti i istrajnosti u realizaciji akcija kojima se unapređuje kvalitet lečenja i života te dece, kao i podsticanju i širenju humanosti i empatije u društvu.

Svečanoj akademiji, koja se održava povodom obeležavanja 272. rođendana Grada Novog Sada, prisustvovaće predstavnici Republike, Pokrajine, Grada, ustanova i institucija, diplomatskog kora i druge visoke zvanice, a tokom programa, Opera Srpskog narodnog pozorišta izvešće deo opere Faust.

Novi Sad, 31. januar 2020. godine