Čitaj mi

NOVOSAĐANI POKAZALI HUMANOST U AKCIJI „HUMANI PONEDELjAK“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je čekove namenjene za pomoć u lečenju osoba obolelih od retkih i teških bolesti. Sredstva su prikuplјena u akciji „Humani ponedelјak“ Javno-komunalnog preduzeća „Gradsko zelenilo“ koja je počela 1. maja ove godine, u trećoj sezoni sprovođenja akcije.

- Ovo je treća godina kako JKP „Gradsko zelenilo“ zajedno sa Novosađanima i svim posetiocima najlepše plaže na Dunavu Štrand organizuje „Humani ponedelјak“. Time se iznova pokazuje veliko i toplo srce Novosađana, ali i drugih lјudi koji dolaze na naše gradsko kupalište. Ova akcija je odlična ideja menadžmenta i radnika „Gradskog zelenila“, a koristim ovu priliku da se svima zahvalim na nesebičnosti i odgovornosti, jer uspeh ove akcije pokazuje kako svi možemo da se odreknemo nečega u malim količinama, a da to naše –malo, nekome znači - mnogo. Ukupno 24 osobe je do sada, zahvalјujući Novosađanima, dobilo podršku kroz ovu akciju, a važno je znati da oni kojima je pomoć neophodna nisu sami i da uvek postoji odgovorna zajednica lјudi spremnih da pomognu. Nadam se da će JKP „Gradsko zelenilo“ zajedno sa Novosađanima dugi niz godina realizovati akciju „Humani ponedelјak“ i da ćemo nastaviti da pomažemo svima kojima je pomoć neophodna - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Čekovi su danas uručeni šesnaestogodišnjoj devojci iz Novog Sada oboleloj od retkog oblika leukemije, Teodori Milić, za njeno lečenje matičnim ćelijama u Nemačkoj. Radnici „Gradskog zelenila“ su se na Zboru radnika odrekli jedne dnevnice za Teodorino lečenje (476.333 dinara u neto iznosu), a na Štrandu je tokom akcije „Humani ponedelјak“ prikuplјeno još 263.000 dinara. Pomoć su primili i dvanaestogodišnja učenica ŠOSO „Milan Petrović“ Jelena Jankov koja boluje od neuropatije i kojoj je donirana 81.310 dinara i Nemanja Milošević, šestogodišnji dečak iz Novog Sada koji boluje od teškog oblika pervazivnog poremećaja, a kojem su posetioci Štranda donirali sumu od 109.080 dinara. Takođe, novac u iznosu od 155.800 dinara je prikuplјen i za Aleksandra Adamovića iz Gajdobre, koji je pre pet godina, posle teške saobraćajne nesreće, ostao potpuno nepokretan i bez sposobnosti govora.

Direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Aleksandar Bogdanović se zahvalio Novosađanima koji su uzeli učešće u akciji „Humani ponedelјak“, kao i predstavnicima medija koji su blagovremeno informisali javnost o značaju akcije kako bi što veći broj sugrađana učesvovao u istoj. 

- Posebno se zahvalјujem radnicima „Gradskog zelenila“ koji su se u slučaju Teodore odrekli jedne dnevnice i taj iznos uplatili na njen račun  - rekao je Aleksandar Bogdanović.

U ime porodice Adamović i drugih porodica kojima je data mogućnost da zahvalјujući akciji „Humani ponedelјak“ na Štrandu dobiju značajna sredstva za lečenje, Jelena Okuka koja je prijatelјica Aleksandra Adamovića, zahvalila se gradonačelniku, „Gradskom zelenilu“, kao i svim lјudima koji su podržali tu akciju.

Do sada je ukupno sakuplјena novčana pomoć za dvadesetčetvoro osoba, u velikoj većini dece obolele od retkih i teških bolesti, a u naredne dve nedelјe iznos prikuplјene pomoći preći će pet miliona dinara.

Novi Sad, 7. jul 2016. godine