Čitaj mi

NOVI SAD ĆE PONOVO IMATI LETNјU SCENU

Nekada najpoznatiji bioskop na otvorenom u gradu, ponovo će otvoriti vrata pozorišnoj i filmskoj publici, a s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, takav sadržaj još više dobija na značaju, rečeno je na konferenciji za novinare povodom rekonstrukcije nekadašnje Letnje scene KCNS. Kako je izjavio član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, rešavanje imovinsko-pravnih odnosa je bilo složeno, a to je bio osnovni preduslov za revitalizaciju tog prostora.

- Novom Sadu je letnja scena KCNS veoma bitna i veoma smo zadovolјni što su se konačno stekli uslovi da se taj prostor privede nameni. Uprava za kulturu nastoji da maksimalno izađe u susret umetnicima i radnicima u kulturi u specifičnim okolnostima zbog pandemije bolesti Kovid 19, kao i da obezbedi uslove za što bolјu realizaciju programa.  Mislim da Novi Sad veoma uspešno brani boje Evropske prestonice kulture, posebno zbog toga što se kulturi pristupa strateški, uz uvažavanje svih cilјnih grupa i zaista postajemo svetao primer u našoj zemlјi i u regionu. Kulturne stanice, Kreativni distrikt, obnova pogdgrađa i starog jezgra grada, samo su neki od projekata čiji su rezultati već uveliko vidlјivi – naglasio je Rožić.

Prema rečima direktora Kulturnog centra Novog Sada Bojana Panaotovića sva novosadska pozorišta sa nestrplјenjem iščekuju da svoje predstave održe na letnjoj sceni. On je takođe istakao da će već početkom avgusta, pored scenskog, biti upriličen filmski program KCNS, čiji je urednik Đorđe Kaćanski.

Novi Sad, 30. jun 2020. godine