Čitaj mi

„MEĐUNARODNI DAN IZAZOVA“ I „100 DANA SPORTA NA ŠTRANDU“

Utorak, 24. maj 2011. godine
12,00 časova
Skupština grada
Žarka Zrenjanina 2, Sala 10

Međunarodni Dan izazova 2011. godine obeležava se kao tradicionalna, međunarodno priznata manifestacija čiju realizaciju koordinira TAFISA– Svetska Asocijacija Sporta za sve. Dan izazova ove godine biće 25. maj, a tim povodom u Skupštini Grada biće održana konferencija za novinare na kojoj će učestvovati član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Aleksandar Kravić, načelnica Gradske uprave za sport i omladinu Sonja Končar Ničić, direktorka JKP "Gradsko zelenilo" Nataša Rašeta, kao i predstavnici Organizacije "Požuri polako" .

Suština programa Dana izazova je međusobno nadmetanje dva, žrebom izabrana grada iz iste kategorije, koji će, korišćenjem najraznovrsnijih sportsko - rekreativnih sadržaja, nastojati da budu što uspešniji u iniciranju građana da se uključe u fizičke aktivnosti.

Na konferenciji će takođe biti najavljeni mnogobrojni sportski sadržaji na novosadskom kupalištu Štrand, koje ove godine obeležava 100 godina postojanja, a u okviru manifestacije „100 dana sporta na Štrandu“.

Novi Sad, 23. maj 2011. godine