Čitaj mi

NOVI SAD OBELEŽAVA SVETSKI DAN ZDRAVLJA

Četvrtak, 7. april 2011. godine
14.00 časova
Sala veća, Gradska kuća

Povodom Svetskog dana zdravlja, u četvrtak, 7. aprila, član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandr Kiralj, prof. dr Vesna Milošević i prof. dr Marija Kulauzov predstavnice Instituta za javno zdravlje Vojvodine održaće konferenciju za novinare o temi Problem rezistencije bakterija na antimikrobne lekove.

Četvrtak, 7. april 2011. godine
13.15 časova
Plato ispred Gradske kuće
Trg slobode

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj prisustvovaće akciji „Otvorena vrata Doma zdravlja“ koja će biti održana na platou ispred Gradske kuće, a povodom Svetskog dana zdravlja.

Zainteresovani građani moći će od 10 do 14 sati besplatno da provere nivo šećera, holesterola i triglicerida u krvi, da izmere krvni pritisak, urade EKG monitoring, pregledaju mladeže, provere gustinu kostiju i konsultuju se sa stomatolozima i timovima lekar-sestra.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad uzeće učešće u obeležavanju Svetskog dana zdravlja, koje organizuje Gradska uprava za zdravstvo, sa projektima „Moje srce u tvojim rukama“ i „Minute koje život znače“, a tom prilikom lekari će demonstrirati veštine i tehnike koje su potrebne za pružanje prve pomoći građanima na Trgu slobode.

Novi Sad, 6. april 2011. godine