Čitaj mi

Nastavak akcije Vratimo Novi Sad biciklistima

Petak, 28. maj 2010.godine

18.00 časova

Trg slobode

Masovna promotivna vožnja bicikala, koju organizuje Grad Novi Sad u sklopu akcije „Vratimo Novi Sad bicklistima”, biće održana u petak 28. maja, a predvodiće je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić. Vožnja, na koju su pozvani svi građani koji žele da promovišu lepši i zdraviji život u Novom Sadu, počinje u 18 časova na Trgu slobode, a učesnici će voziti bicikle i rolere do Limanskog parka, gde ih po završetku očekuju osveženje i žurka.
’’Vratimo Novi Sad biciklistima’’
Akcija ’’Vratimo Novi Sad biciklistima’’ pokrenuta je prošle godine na inicijativu gradonačelnika Igora Pavličića, s ciljem da se promovišu borba za zdravu životnu sredinu i bicikl kao ’’najzdravije’’ prevozno sredstvo čijom masovnijom upotrebom bi se doprinelo smanjivanju zagađenja i saobraćajnih gužvi.
Tokom prošle godine u okviru te akcije Novi Sad je dobio sedam parkirališta za bicikle na prometnim lokacijama, izgrađeno je 6 800 metara biciklističkih staza u gradu, a projektom rekonstrukcije novosadskog keja obuhvaćena je izgradnja biciklističkih staza u dužini od 2.500 metara.
Da bi Novi Sad učinili što pristupačnijim za vožnju bicikla i u narednom periodu intenzivno će se raditi na obeležavanju biciklističkih staza i uklanjanja automobila sa prostora namenjenih biciklistima, a planirano je postavljanje novih parkirališta za bicikle.

Novi Sad, 27. maj 2010. godine