Čitaj mi

VELIKO PROLEĆNO SPREMANJE NOVOG SADA

Subota, 8. maj 2010. godine
10,00 časova,OŠ "Jovan Popović" Ravanička ulica br. 2
11,00 časova, SŠ "Mileva Marić Ajnštajn" Gagarinova ulica br. 1
17,00 časova, Dunavski park, Velika saletla

Treća nedelja sveobuhvatne akcije „Veliko prolećno spremanje Novog Sada“ koja će pod pokroviteljstvom gradonačelnika Igora Pavličića trajati 45 dana, posvećena je buđenju svesti o važnosti razdvajanja otpada, ali i podizanju odgovornosti za izgled sredine u kojoj živimo. Upravo zato, u akciji „Veliko prolećno spremanje Novog Sada“ velika pažnja posvećuje se edukaciji u školama.

Ove subote član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić i načelnica Gradske uprave za komunalne poslove Lidija Tomaš pozdraviće školarce koji su se odazvali akciji „Veliko prolećno spremanje Novog Sada“ i tom prilikom učestvovati u akcijama separacije otpada u školama, kao i skidanja grafita sa zidova škola.

Kako bi se najmlađim sugrađanima približila važnost zaštite životne sredine i razdvajanja otpada u domaćinstvima i u školskim objektima, na dan akcije u novosadskim osnovnim školama biće održana predavanja, a zatim i radionice na temu zaštite životne sredine, pravilnog postupanja sa otpadom i zasebnog odlaganja PET ambalaže. Škole će tim povodom od JKP „Čistoća“ dobiti dva plastična kontejnera - jedan namenjen za uklanjanje plastike, a drugi za uklanjanje papira, u koje će đaci nakon edukativnog časa razvrstavati otpad, dok će JKP „Gradsko zelenilo“ urediti travnate površine kako bi se učenicima ulepšao prostor za slobodne aktivnosti.

Istog dana u 11 časova biće realizovano uklanjanje grafita sa školskih fasada i čišćenje školskog dvorišta u Srednjoj tehničkoj školi "Mileva Marić Ajnštajn", a u saradnji sa JKP "Čistoća" i JKP „Stan“ koja obezbeđuju sredstva za čišćenje.

Od ovog vikenda počinje i svojevrsno kulturno spremanje Novog Sada, pa se u aktivnosti uključuju i ustanove kulture koje će predstaviti vredne projekte i umetnike, ali uključiti i građane Novog Sada. Tako će ove subote Pozorište mladih u Dunavskom parku izvesti predstavu „Veseli muzičari“, a prisutne na tom događaju pozdraviće pomoćnik gradonačelnika Vladimr Kopicl.

Novi Sad, 7. maj 2010. godine