Čitaj mi

ZAVRŠENA MINI MAKSI LIGA NOVI SAD

Član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić podelio je pehare i diplome najboljim ekipama i pojedincima za Mini Maksi ligu Novi Sad u šestoj sezoni 2010 - 2011.

- Suština ovakvih manifestacija jeste, privlačenje mlađih uzrasta u sport. Najjednostavnije je, pogotovo dečake, privući fudbalu, a kasnije će se možda neki od njih pronaći u tom sportu, a neki mogu da se opredele za druge aktivnosti. Suština je uputiti ih zdravom načinu života - istakao je Aleksandar Kravić.

Organizator Mini Maksi liga je Dečija fudbalska asocijacija od 2001.godine i u ovoj sezoni se takmičenje održavalo u još 26 gradova Srbije, i u 7 gradova Republike Srpske.

- Takmičenje u Novom Sadu odvija se od sezone 2005-2006 i Novi Sad je bio prva liga koja je organizovana van Beograda. Ove godine liga broji 35 ekipa sa teritorije Grada Novog Sada i okoline od kojih je i jedna ekipa devojčica, a ukupno 450 dece uzrasta od 6 do 12 godina - istakao je organizator Mini Maksi lige Milan Trninić.

Nakon završetka takmičenja u matičnoj ligi, pobednici nastavljaju nadmetanje na regionalnim i završnim turnirima za prvaka Srbije, gde se, po do sada ostvarenim rezultatima, ekipe iz lige Novi Sad ubrajaju u najuspešnije.

Novi Sad, 21.mart 2011. godine