Čitaj mi

NAJAVLJENO APRILSKO IZDANJE MANIFESTACIJE ''SERBIA FASHION WEEK'

'Na konfereniciji za novinare u Gradskoj kući najavlјeno je aprilsko izdanje manifestacije ''Serbia Fashion Week'' koja će biti održana od 24. do 29. aprila u Novom Sadu. Prema rečima organizatora biće upriličeno spektakularno otvaranje kada će Zmaj Jovinom ulicom prodefilovati 50 dizajnera iz 30 zemalјa, u pratnji srpske predstavnice na ''Evrosong-u'' Tijane Bogićević, orkestra ''2021'' i bubnjara pod vođstvom Dragolјuba Đuričića. Kako je rekla predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i ''Serbia Fashion Week-a'' Svetlana Horvat, Zmaj Jovina ulica biće u tom trenutku najveća pista u Evropi sa 250 manekena. Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić ocenio je da je ''Serbia Fashion Week'' jedna je od manifestacija koja privlači pažnju šire domaće i inostrane javnosti, i koja mnogo doprinosi vidlјivosti Novog Sada.

- Od osvajanja titula Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope, sve aktivnosti povezane sa kulturom, umetnošću, mladima posebno dobijaju na značaju i siguran sam da ćemo opravdati poverenje evropskih institucija. Naš grad ima zaista mnogo da ponudi i uveren sam da ćemo to pokazati i na nedelјi mode koja nam predstoji – istakao je Dalibor Rožić.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević izjavio je da ova manifestacija ima veliki turistički značaj, čemu doprinosi sve veći broj učesnika iz inostranstva i svetski poznatih imena.

- Prošle godine Novi Sad je imao odličnu turističku sezonu, a na to dobrim delom utiču kvalitetne manifestacije. Imamo informaciju da su hotelski kapaciteti za vreme ''Serbia Fashion Week-a'' već popunjeni, i to znači veće prihode u gradski budžet. Moda je ozbilјan biznis i dobro je da Novi Sad ima ovakvu manifestaciju koju ćemo nastaviti da podržavamo – kazao je Radojević.

Od organizatora se na konferenciji moglo čuti da će ''Serbia Fashion Week'' pratiti brojni mediji iz inostranstva kako bi slika o Novom Sadu obišla svet, kao i da će u delu programa koji se realizuje u Master centru na Novosadskom sajmu biti predstavlјeno četrdeset autorskih kolekcija.

Direktor Fondacije ''Novi Sad 2021'' Nemanja Milenković izrazio je zadovolјstvo što Novi Sad pored izuzetno razvijenog IT sektora, ima mnogo toga da ponudi iz okvira i drugih kreativnih industrija. On je naglasio da je titula Evropske prestonice kulture  brend koji privlači mnoge, pa je za ovogodišnji dan Grada zabeležen najveći broj gostiju do sada, a to kako je ocenio, utiče na odziv i za druge manifestacije. Konferenciji u Gradskoj kući prisustvovali su i dizajneri koji će se predstaviti u ovom izdanju manifestacije Danijela Božić i Vasilije Kovačev, a celokupan program ''Serbia Fashion Week-a'' dostupan je na http://serbiafashionweek.com/

Novi Sad, 19. april 2017. godine