Čitaj mi

MANIFESTACIJA „OPENS DAY 2016“ U CENTRU NOVOG SADA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je svečanom otvaranju manifestacije „OPENS DAY 2016“ koja je organizovana na Trgu slobode. U toku dana organizatori su upriličili različite sadržaje za mlade, kao što su predstavlјanje omladinskih organizacija, mini - bioskop, ''Fun zona'', ''Chill zona'' i dr.

- Ne mogu da sakrijem radost što je juče Novi Sad dobio prestižnu titulu - Evropska prestonica kulture 2021. godine i nadam se da ću istu ovakvu sreću osećati polovinom novembra kada bi Novi Sad trebalo da postane i Omladinska prestonica Evrope 2019. godine. Nedavno poslata aplikacija je veoma kvalitetna i sadržajna, a nju prati preko 22 aneksa koji sadrže blizu 200 stranica teksta, preko 40 različitih pisama podrške, kao i hilјade potpisa kojima nas građani podržavaju, a nije izostala podrška i preko 100 organizacija iz Novog Sada. Mnogi su nam dali podsticaj za to da postanemo Omladinska prestonica Evrope, a zajednički cilј je da radimo na jačanju odnosa evropskih institucija i lokalne samouprave, kako bismo načela omladinske politike našeg grada uspešno implementirali u što više društvenih tokova – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Koordinator Inicijative OPENS Vukašin Grozdanović rekao je da je motiv manifestacije na centralnom gradskom trgu simbolično „otvaranje vrata“ Novog Sada.

- Naša želјa je da atraktivnim sadržajima privučemo što više sugrađana, koji će putem aplikacija, kvizova, filmova i druženja sa poznatim Novosađanima, imati mogućnost da se upoznaju bliže sa ovom kandidaturom - rekao je Grozdanović.

Mladi su na Trgu slobode imali priliku da razgovaraju i sa raznim istaknutim pojedincima koji su prisustvovali manifestaciji, kao što su donosioci odluka vezanih za sektor omladinske politike, kako na gradskom, tako i na pokrajinskom i republičkom nivou, kao i poznati sportisti Nenad Pagonis, Borislava Perić-Ranković i Goran Bajšanski koji su pružili podršku kandidaturi Grada za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine.

Omladinska prestonica Evrope je titula koja se dodelјuje Evropskom gradu na godinu dana. U toku tog perioda izabranom gradu se pruža prilika da kroz višenamenske programe prikaže svoj kulturni, društveni, politički i ekonomski život i razvojne programe za mlade. Novi Sad je drugu godinu za redom grad koji je ušao u finale ovog izbora, a 16. novembra 2016. godine postoji mogućnost da ponese titulu Omladinske prestonice Evrope 2019. godine.

Novi Sad, 14. oktobar 2016. godine