Čitaj mi

KONјIČKO TAKMIČENјE ZA 8. KUP MEĐUNARODNOG SAJMA KONјARSTVA U NOVOM SADU

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je konjičkom takmičenju za 8. Kup Međunarodnog sajma konjarstva na Novosadskom sajmu koje se održava uz podršku Grada Novog Sada, a traje od 5. do 8. oktobra. On je zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom uručio nagrade plasiranim takmičarima u 9. utakmici programa koja nosi naziv "Grad Novi Sad". Reč je o najznačajnijem konjičkom takmičenju u zemlјi i jedinom turniru sa učesnicima iz zemalјa regiona, kao i najkvalitetnijim domaćim grlima i jahačima. Preponsko takmičenje je trodnevno i sastoji se od 13 pojedinačnih utakmica za sve uzrasne i kvalitativne kategorije.

- Novi Sad je prepoznatlјiv kao centar velikih sportskih dešavanja u regionu, a velika nam je čast i zadovolјstvo što se ova prestižna manifestacija održava u našem gradu po osmi put. Konjički sport u Novom Sadu ima tradiciju dugu više od pola veka, a s obzirom na to da imamo dobre uslove i infrastrukturu ja sam uveren da ćemo se i ovaj put pokazati kao dobri domaćini takmičarima iz inostranstva. Ohrabrujuća je činjenica da novosadski konjički klubovi, po pravilu, daju svake godine bezmalo polovinu državne reprezentacije za nastup na Balkanskim šampionatima, a novosadski jahači su učestvovali i na evropskim šampionatima. Sve govori u prilog tome da konjički sport ima jaku sponu sa našim gradom i da ćemo nastaviti kao Gradska uprava za sport i omladinu da ulažemo u njegov razvoj. Hvala svima koji svojim radom doprinose uspešnoj organizaciji i realizaciji ovog takmičenja i posebno želim da se zahvalim organizatorima što lјubitelјima konjičkog sporta, već osam godina u kontinuitetu pružaju mogućnost da uživaju u raznovrsnom programu - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Preponski kup međunarodnog sajma konjarstva se održava 8. put, uz podršku Grada Novog Sada, a mesto održavanja takmičenja - Novosadski sajam je poznat i kao mesto sa najdužom tradicijom organizacije sportskih konjičkih takmičenja, dugom preko šest decenija bez prekida.

Novi Sad, 5. oktobar 2017. godine