Čitaj mi

GRADONAČELNIK PRISUSTVOVAO OTVARANJU DEČJEG FESTIVALA U KISAČU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i članovi Gradskog veća Andrej Bursać i Gordana Pušić prisustvovali su otvaranju 16. festivala slovačkog dečjeg folklora „Zlata brana“ u Osnovnoj školi "Ljudit Štur" u Kisaču.

- Negovanje kulture, jezika i različitosti na ovim prostorima je vrlo važno za svaku nacionalnu zajednicu koja ovde živi. Posebno mi je zadovoljstvo što i naše države, Srbija i Slovačka imaju dobre međunarodne odnose. Drago mi je što sam ovde i vidimo se i sledeće godine. – istakao je gradonačelnik Pavličić

Međunarodni festival "Zlata brana" osnovan je 1994. godine, i u njemu, najvećem festivalu ovakvog tipa u Vojvodini učestvuje više od 30 ansambala iz naše zemlje, Slovačke ali i drugih zemalja.

- Ovaj festival, gradska uprava za kulturu podržava svake godine i drago nam je što se ovde, pre svega, okupljaju i druže mladi ljudi, jer će oni nastaviti da čuvaju kulturu slovačkog naroda i vojvođansko bogatstvo. - izneo je svoje utiske o festivalu član Gradskog veća zadužen za kulturu Andrej Bursać.

Novi Sad, 29. jun 2009. godine