Čitaj mi

GRADONAČELNIK PRIMIO ČLANOVE UNIVERZITETSKOG DžUDO I SAMBO KLUBA "SLAVIJA"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom primio u Gradskoj kući takmičare i trenere Univerzitetskog džudo i sambo kluba "Slavija".

-  Grad Novi Sad pokušava ravnomerno da tretira sve uspešne sportiste i sportske klubove koji deluju na teritoriji Grada, a danas mi je zadovolјstvo što mogu da pozdravim vrhunske sportiste i rukovodstvo džudo i sambo kluba "Slavija", najstarijeg džudo kluba na ovim prostorima. Nјegovi članovi su lјudi koji u kontinuitetu ostvaruju vrhunske rezultate, na najbolјi mogući način predstavlјaju našu državu, grad, svoj klub i sebe, a vrlo često su na marginama medijske pažnje, jer ne spadaju u red najatraktivnijih sportova. Radi se o sjajnim lјudima, odličnim sportistima, a kroz današnji prijem i razgovor sa njima želimo kao Grad Novi Sad da pružimo podršku i da vide da nisu zaboravlјeni, da cenimo to što rade i kakve rezultate ostvaruju, a nadam se da će u narednom periodu biti još bolјi - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da će se insistirati na ravnomernom tretiranju svih klubova, kroz sve vidove pomoći i podrške, a posebna pažnja biće usmerena na one koji postižu zapažene rezultate i na one sportove koji za širu javnost nisu atraktivni, ali gde sportisti nižu uspehe u nacionalnim i međunarodnim okvirima.

Prijemu su prisustvovali osvajač evropskog srebra do 23 godine Rogić Jovana, zatim državni reprezentativac Kovačević Ljubiša koji je osvajač Euro kupa u Beogradu i srebrne medalјe sa Mediteranskih igara i Gajić Vladimir, osvajač srebrne medalјe na Evropskom prvenstvu u sambou i petog mesta na prvenstvu Evrope u džudou. Sa njima su bili i klupski trener Vladimir Jovičić, kao i generalni sekretar kluba Snežana Mihailović.

Reprezentativka Srbije u džudou Jovana Rogić, upravo se vratila iz ruskog grada Tjumena gde je osvojila bronzanu medalјu.

- Moj poslednji uspeh je osvojeno treće mesto na gren slem turniru u ruskom gradu Tjumenu proteklog vikenda, kada sam Srbiji donela bronzano odličje, u konkurenciji do 57 kilograma. Želim da se zahvalim svom klubu koji mi pruža veliku podršku, a planovi su vezani za OI u Tokiju 2020. godine i zato se nadamo uspešnom olimpijskom ciklusu ovenčanim mnogobrojnim evropskim i svetskim medalјama – rekla je Jovana Rogić.

Novi Sad, 18. jul 2016. godine