Čitaj mi

GRADONAČELNIK NOVOG SADA IGOR PAVLIČIĆ U POSETI BANJALUCI

Povodom 22.aprila-dana grada Banja Luke gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić posetio je najveći grad Republike Srpske i zajedno sa gradonačelnikom Dragoljubom Davidovićem razgovarao o jačanju veza ova dva partnerska grada.

Čestitajući praznik svim Banjalučanima gradonačelnik Novog Sada, Igor Pavličić, istakao je da mu je izuzetno zadovoljstvo što je nakon dužeg vremena ponovo u Banjaluci, navodeći da je pozitivno iznenađen razvojem ovog grada .
- „Srećan sam što vidim da se Banja Luka razvija i da je postala grad koji može da se poredi sa velikim evropskim gradovima. Verujem da će saradnja Banje Luke i Novog Sada u budućnosti biti podignuta na još viši nivo“- naglasio je gradonačelnik Pavličić i dodao da ova dva grada imaju iste ciljeve a to su razvoj i mesto sa najboljima .

Pozdravljajući prijatelje i goste iz Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pule, Kumanova i Novog Beograda, gradonačelnik Banja Luke Dragoljub Davidović izrazio je svoje zadovoljstvo zbog susreta.
„Ova poseta naših prijatelja izuzetno je važna za naš grad, jer se na ovaj način otvaraju mogućnosti za dalju saradnju. Siguran sam da će i građani Banja Luke znati da cene dolazak naših prijatelja“- istakao je gradonačelnik Davidović.

Gradonačelnik Pavličić susreo se sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom, sa srpskim članom Predsedništva BIH Nebojšom Radmanovićem i predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Igorom Radojičićem.

Sporazum o partnerskoj saradnji gradova Novog Sada i Banja Luke potpisan je u Banja Luci 24. marta 2006. godine

22. april 2010. godine