Čitaj mi

GRAD NOVI SAD I NSZ NOVI SAD PREDSTAVLJALI MOGUĆNOSTI RADA I ZAPOŠLJAVANJA

Član Gradskog veća za privredu mr Goran Sečujski prisustvovao je manifestaciji posvećenoj pitanjima rada i zapošljavanja koju su zajednički organizovali Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Novi Sad i Grad Novi Sad od 10 do 15 časova na Trgu slobode u Novom Sadu.

- Nacionalna služba za zapošljavanje sprovodi ove akcije po gradovima Srbije, a mi smo se kao lokalna smouprava priključili jer smatramo da je nezaposlenost najveći problem u našoj zemlji. Svaku inicajativu za pomoć onima koji traže posao mi ćemo podržati – istakao je mr Goran Sečujski.

Građanima je omogućena direktna komunikacija sa predstavnicima NSZ i Uprave za privredu, a osnovni cilj je da se svim zainteresovanim posetiocima pruže potpune informacije o uslugama NSZ, o merama iz Akcionog plana zapošljavanja Grada Novog Sada za 2014. godinu i odgovori na sva pitanja iz oblasti zapošljavanja.

Prema rečima direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Siniše Nadbantića suština je da se izvrši dobar odabir kadrova za poslodavce, da se organizuju potrebne obuke, s obzirom na nesklad između zahteva tržišta rada i profesionalne osposobljenosti nezaposlenih, uz adekvatno informisanje i savetovanje nezaposlenih lica. Kako je ocenio saradnja sa Novim Sadom je izuzetno dobra i Grad prednjači kada je reč o podsticajnim merama u oblasti zapošljavanja.

Građani su tokom akcije imali uvid i u evidenciju slobodnih radnih mesta, mogli su da testiraju svoja profesionalna interesovanja i sposobnosti u okviru profesionalne orijentacije, da se upoznaju sa mogućnostima dodatnog obrazovanja kroz obuke, odnosno prekvalifikaciju i dokvalifikaciju. Poslodavcima su predstavljeni različiti vidovi podrške pri zapošljavanju novih radnika, sa posebnim osvrtom na zapošljavanje osetljivih kategorija. Na funkcionalno opremljenom štandu građanima je bio dostupan štampani informativni materijal.

Novi Sad, 21. jun 2014. godine