Čitaj mi

FESTIVAL KOBASICA I ŠUNKE

 

JP ,,Sportski i poslovni centar Vojvodina“ poziva sve zainteresovane  da ovog vikenda posete Festival hrane zemalјa Podunavskog ragiona, koji se po prvi put održava u Novom Sadu.
Festival će se održavati  od 27 - 29. marta 2015. godine u ZAPADNOM HOLU Velike dvorane SPENS-a.

PROGRAM FESTIVALA( svakodnevni):
                            09,00  - 23,00   Prodaja kobasica,šunki,prehrambenih proizvoda,vina,rakije             i meda
                            10,00  – 12,00   Takmičenje u pravlјenju sveže kobasice za pečenje
                            10,00  – 19,00   Kulturno-umetnički program (folklor,tamburaški maraton)
Prvi dan festivala:
                            17,00                  Svečano otvaranje festivala

MUZIČKI PROGRAM
   27.3.2015             19,00              Pank rok grupa  ZBOGOM BRUS LI
                                  21,00            APSOLUTNO ROMANTIČNO
   28.3.2015             19,00            OPERETA   Segedin
                                  21,00           Tamburaški orkestar ZORULE
   29.3.2015             19,00            Tamburaški orkestar ROMANSA
                                  21,00            FRAJLE
Takmičenje u pravlјenju kobasice za pečenje
Svi zainteresovani  imaće priliku da pokažu svoje kulinarske sposobnosti i takmiče se protiv učesnika iz  Mađarske, Slovačke i Rumunije.
Takmičenje će se održavati prema sledećim propozicijama:
1.   ekipu čini  3-5 članova
2.   zadatak je pravlјenje kobasice za pečenje od 10 kg
3. organizator  obezbeđuje sto, 10 kg mesa za kobasicu i crevo
4.  svi takmičari treba da budu  pristojno obučeni (preporučuje se u belom, da imaju kačket na glavi, ukoliko  učestvuju u pripremi kobasica)
5. svaka ekipa treba da donese svoju mašinu za mlevenje mesa, dasku za sečenje mesa, noževe, punilicu, začine ( strogo je zabranjena upotreba mašina na struju)
6.  kotizacija za takmičenje je 5.000,00 dinara/  po ekipi
7. takmičenje je u subotu,   28.3.2015. od 10,00 - 12,00
8. ekipe treba da predaju žiriju parče od 30 cm pripremlјene i     ispečene kobasice, a ostatak ostaje ekipi.
Žiri će ocenjivati  sam proces pravlјenja kobasice, njen estetski izgled, ukus i strukturu pečene kobasice.
Obezbeđene su nagrade za prva tri osvojena mesta, ali biće i specijalnih nagrada.
                                                                                                                                                                                                                                            
Poseban poziv upućujemo Vama, predstavnicima medija  da 27.3.2015 u 10,00 sati  učestvujete  sa jednom ekipom od 3-5 članova  u takmičenju u pravlјenju sveže kobasice.
Tog dana učesnici takmičenja biće isklјučivo novinari, a organizator je obezbedio besplatnu kotizaciju za sve prijavlјene redakcije tj. ekipe.
Sve informacije možete da dobijete od organizatora :
CITADELA - Srbobran
telefon :  062 8780740                                                                                           062 708740                                           
e-mail : festivalkobasicadunav.regiona@gmail.com