Читај ми

КОНФЕРЕНЦИЈА О ИНТЕРНОЈ РЕВИЗИЈИ И КОНТРОЛИНГУ У ЈАВНОМ СЕКТОРУ

У организацији града Новог Сада и Факултета техничких наука данас је у Новом Саду одржана прва Студијска конференција под називом „Значај интензивнијег увођења интерне ревизије и контролинга у Јавном сектору Србије“ .

- Захваљујем се представницима факултета на избору актуелних тема, као и ауторима презентација, који су успели да, у релативно кратком року, успешно обраде изузетно сложену проблематику. Промишљање и истраживање области интерне ревизије и контролинга сигурно ће користити Јавној управи и Јавном сектору Србије - истакао је заменик градоначелника Новог Сада др Саша Игић, отварајући Конференцију, и додао да ће Град настојати да и наредне године организује сличну манифестацију како би се сагледали ефекти пројеката који ће у међувремену бити реализовани.

Конференција је била прилика да се представници локалне самоуправе упознају са стратегијом и динамиком развоја институција надзора интерне ревизије и контролинга у јавном сектору. Презентације, о тој теми, припремљене су уз подршку експерата из Европске уније.

Нови Сад, 24.новембар 2009. године