Читај ми

КОМУНАЛНА ПОЛИЦИЈА ОБЕЛЕЖИЛА СЕДАМ ГОДИНА РАДА

Члан Градског већа за комуналне делатности Владимир Стојковић посетио је Комуналну полицију Града Новог Сада поводом обележавања седам година њиховог рада.

У новембру 2010. године, у складу са Законом о Комуналној полицији, у Градској управи за инспекцијске послове образована је Комунална полиција за обављање законом утврђених комунално-полицијских и других послова. Њеним радом се обезбеђује извршавање послова из надлежности Града Новог Сада, а у областима комуналних делатности, заштите животне средине, људи и добара, заштите и одржавања реда у коришћењу земљишта, простора, локалних путева, улица и других јавних објеката, као и несметано обављање законом одређених послова из надлежности Града.

Честитајући седмогодишњицу рада припадницима Комуналне полиције Владимир Стојковић је рекао да су они значајна помоћ у раду редовног органа реда и мира.

- Град Нови Сад је поносан на Комуналну полицију која је током ових седам година постојања доказала да одлична сарадња са локалном заједницом, односно сваком месном заједницом и  грађанином даје и најбоље резултате. Ми смо до сада улагали у опрему Комуналне полиције и свакако ћемо то наставити и у будуће, јер смо веома задовољни њиховим радом. Кроз нови систем који смо увели, а то је систем електронског издавања прекршајног налога, ми смо сада у прилици да након настанка правоснажности самог решења, у року од осам дана већ имамо наплаћени прекршајни налог. То ће допринети буџету Града Новог Сада, али ће и деловати првентивно на све они који се не понашају у складу са комуналним редом – рекао је Владимир Стојковић.

Начелник Комуналне полиције Мирослав Лакетић истакао је да Комунална полиција захваљујући Граду Новом Саду и градоначелнику Милошу Вучевићу, може да се поноси савремени техничком опремљеношћу која им омогућава ефикаснији рад.

-Ми смо 24 сата свакодневно на терену, покривамо цео град и сва приградска насеља. Током ове године запримили смо преко 15 хиљада обраћања грађана и институција, и изрекли 2107 казни. Наравно, није репресија главна улога Комуналне полиције, пре свега је превенција та која треба да да резултат – нагласио је Лакетић.

Тамара Марјанов и Радомир Вуковић проглашени су за најбоље комуналне полицајце ове године, а како су рекли то признање им ласка и  биће им стимулација у даљем раду.

Нови Сад, 10. новембар 2017. године