Читај ми

ХИТНО УТВРДИТИ ОДГОВОРНОСТ ЗА ИЗЛИВАЊЕ ЦРВЕНЕ ТЕЧНОСТИ У ДУНАВ

Поводом вести да се непозната црвена течност данас излила у реку Дунав у близини Жежељевог моста, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић тражи хитну реакцију надлежних предузећа и инспекција, као и конкретно утврђивање одговорности за то дешавање. 

- Захтевам да се у што краћем року грађанима Новог Сада објасни појава која је створила немир и недоумице међу Новосађанима и да предузећа и инспекције надлежне за реку Дунав укажу на одговорна лица. Здравље Новосађана је на првом месту, а неопходно је брзо реаговати како би се утврдио ниво загађености воде, тог важног ресурса који сви у граду делимо и користимо – рекао је градоначелник Вучевић.

До сада су радници ЈКП „Водовод и канализација“ послали узорке на анализу и предузели све што је на градском нивоу надлежности, али је важно брзо деловати и утврдити свеобухватне чињенице везане за тај случај. Сада је неопходно да ЈВП "Воде Војводине" које има надлежност над водним ресурсима у АП Војводини, затим покрајинска санитарна инспекција, као и Служба комуналне хигијене у Институту за јавно здравље Војводине - који осим пијаће воде, контролише и воду у Дунаву, предузму хитне радње.

Нови Сад, 24. јул 2015. године