Читај ми

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ИЗБЕГЛИЦА

Jавни позив за избор корисника за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица  доделом помоћи за куповину  30 сеоских кућа са окућницом и пакета помоћи објављен је на сајту Града Новог Сада www.novisad.rs на огласним таблама месних заједница на територији Града, у Градској кући и Одсеку за избегла, прогнана и расељена лица у Новом Саду у Улици краља Александра бр. 14.

Помоћ за решавање стамбених потреба избеглица доделом помоћи за куповину сеоске куће и Пакета помоћи је бесповратна и одобрава се у максималном износу до 11.000 евра у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан конверзије. За куповину сеоске куће одобрава се  максималан износ до 9.500 евра, док се Пакет помоћи одобрава у максималном износу до 1.500 евра.

Изабрани корисник помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом помоћи за куповину сеоске куће и Пакета помоћи може додатно да учествује сопственим средствима у купопродајној цени сеоске куће у износу до 50%. Сеоска кућа за коју се подноси пријава не мора се налазити на територији Града, већ у било којој јединици локалне самоуправе на територији Републике Србије.

Јавни позив расписан је на  основу Споразума о донацији закљученим између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије у оквиру Регионалног стамбеног програма – Стамбени пројекат у Републици Србији – Потпројекат 5 и Уговором о гранту закљученим између Комесаријата за избеглице и миграције Рeпубликe Србиje,  ЈУП Истраживање и развој д.о.о. Београд и Града Новог Сада.

Регионални стамбени пројекат подржан је од стране Европске уније, UNHCR-a, OEBS-a и других дoнaтoрa.

Нови Сад, 20. децембар 2016. године