Читај ми

ХУМАНИТАРНИ КОШАРКАШКИ ТУРНИР "КОШЕМ ЗА ДРУГАРА"

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је отварању хуманитарног новогодишњег кошаркашког турнира „Кошем за другара“, који је у организацији Кошаркашког клуба „Стар“ одржан у Малој Сали СПЕНС- а.

На турниру, који је организован осми пут, учествовала су деца из КК „Стар“, плесног клуба „Вортекс“ из Сремске Каменице, деца из Дечјег села „Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици и „Дома за децу и омладину ометену у развоју“ у Ветернику, као и кошаркашка репрезентација Србије у колицима.

- Град Нови Сад годинама уназад подржава овај хуманитарни турнир који је постао традиција у нашем граду. Ово је прелепа манифестација која приказује хуману страну спорта јер у њој учествују деца без родитеља којима смо обезбедили новогодишње пакетиће. Такође, вечерас промовишемо и кошарку, здрав начин живота, дружење и  праве вредности спорта – рекао је Огњен Цвјетићанин.

Maнифeстaциja je oкупилa преко 500 малишана, а циљ је био да се прикупе новогодишњи пакетићи за децу из Дечјег села „Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици и „Дома за децу и омладину ометену у развоју“ у Ветернику. Турнир су помогле и многе друштвено одговорне компаније.Такође, манифестација „Кошем за другара“ је организована и са циљем да се промовишу спорт, здрав начин живота, хуманост, толеранција и дружење.

Нови Сад, 23. децембар 2016. године