Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИКА МИЛОША ВУЧЕВИЋА ПРИМИО ГРАДОНАЧЕЛНИК СТРАЗБУРА

У оквиру посете делегације Новог Сада Стразбуру, а на позив градоначелника тог града Ролана Риа градоначелник Милош Вучевић јуче се састао са првим човеком француског града. Посета Стразбуру организована је у циљу привлачења инвеститора у Нови Сад и то успостављањем комуникације са тамошњим компанијама. Градоначелник Вучевић том приликом позвао је представнике компанија да се у мају презентују на Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду.

На састанку у Градској кући у Стразбуру два градоначелника разменила су искуства о управљању виталним системима у локалним самоуправама и изразили спремност да дају пуну логистичку подршку пословним људима како би заживела привредна размена на обострано задовољство.

- Велика ми је част да могу да заступам Нови Сад у Стразбуру, а још већа обавеза ми је да ова посета нема само протоколарни карактер, него да допринесе остваривању конкретних резултата у привлачењу инвеститора у наш Нови Сад. Крајње је време да Нови Сад почне да се развија, а добро је познато да поседује све предуслове за то. Известио сам градоначелника Стразбура о свим привредно пословним потенцијалима, али и културним и туристичким лепотама Новог Сада, и уверен сам да је ће ова посета оправдати свој циљ - истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Осим са градоначелником Стразбура Милош Вучевић, и директори градских предузећа Милан Новаковић и Горан Вишњић састали су се и са Фредериком Реисом послаником у француском парламенту у Паризу.

Нови Сад, 6. април 2013. године