Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК СЕ САСТАО СА ШЕФОМ МИСИЈЕ ОЕБС У СРБИЈИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се у Градској кући са шефом Мисије ОЕБС у Србији амбасадором Јаном Братуом.

Градоначелник Вучевић је истакао интензивирање активности ресорних градских управа у области заштите животне средине и укратко представио пројекте на пољу екологије и одрживог развоја који су високо рангирани на листи приоритета политике Новог Сада у тој области.

Значајна пажња током њиховог разговора је била посвећена култури, односно важности стварања предуслова за њен несметани развој, што последично утиче на квалитет живота грађана, као и на развој града. Амбасадор је нагласио да је евидентно да се Нови Сад озбиљно припрема за преузимање титуле Европска престоница културе почетком наредне године, о чему сведочи промена руха градског језгра, најављени богат програм, као и видне ознаке у центру града које симболично представљају одбројавање дана до датума преузимања те престижне титуле. 

Саговорници су истакли да је владавина права императив у сваком друштву, и закључили да је Мисија ОЕБС-а у Србији увек била поуздан партнер Србије и да је континуирано подржава у њеним реформама и напретку.

Амбасадор и градоначелник су разговарали и о последицама пандемије, а том приликом шеф Мисије ОЕБС Брату је поменуо иницијативе које су од почетка пандемије део свеобухватног напора Мисије да у хуманитарном и институционалном смислу помогне Србији у одговору на последице изазване вирусом Ковид19.

Нови Сад, 28. октобар 2021. године