Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО СТОНОТЕНИСЕРКЕ И СТОНОТЕНИСЕРЕ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином примио у Градскоj кући женску екипу Србије која је освојила златну медаљу на екипном Првенству света у стоном тенису за особе са инвалидитетом у Братислави, као и чланове мушке екипе Србије који су освојили бронзану медаљу на истом такмичењу.

- Чини се да се Нови Сад испрофилисао као центар стоног тениса за особе са инвалидитетом, првенствено захваљујући нашим стонотенисерима параолимпијцима који имају континуитет у победама и врхунским резултатима. Честитам женској и мушкој екипи, а посебно човеку који је уложио своје врсно тренерско умеће и довео их довде, Лазару Куртешу. Желим да се захвалим и приватним спонзорима, који су омогућили да се створе најбољи могући услови за наше параолимпијце. Ми већ сада имамо стратегију како да се овим сјајним људима и врхунским спортистима побољшају тренинзи, а конкретно ће им у Врњачкој бањи бити омогућено да имају посебне припреме, како би могли да наставе да постижу овако сјајне резултате. Град помаже и увек ће бити уз све спортисте, а посебно уз овако сјајне људе који су пре свега велики борци. Они су прави победници и могу да нам послуже као пример у свакодневном животу, не само у смислу освајања медаља, већ и како да се изборимо са изазовима са којима се сусрећемо - рекао је градоначелник Милош Вучевић и додао да ће на састанку бити речи и о евентуалној организацији неког већег међународног такмичења за стонотенисере са инвалидитетом у Новом Саду.

Митар Паликућа, Дарко Бабић и Будимир Малешић освојили су бронзану медаљу на Светском екипном првенству у стоном тенису за особе са инвалидитетом у Братислави, чиме су се придружили златним стонотенисеркама Борислави Перић-Ранковић, Нади Матић и Кристини Аранчић, које су претходно освојиле најсјајније одличје. Они су се захвалили Граду Новом Саду на подршци, као и приватном спонзору - компанији „Енерготехника Јужна Бачка“, нагласивши да су увек лепо испраћени и дочекани од стране свог града и земље.

- Трудили смо се да одиграмо најбоље што смо могли, да пружимо свој максимум и резултат није изостао. Надам се да ће тако бити на сваком наредном такмичењу, а оно што нас очекује је Европско првенство у појединачном и екипном надметању, крајем септембра – рекла је Борислава Перић-Ранковић.

Нови Сад, 23. мај 2017. године