Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО ПРЕДСТАВНИКЕ ВАТЕРПОЛО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈE СРБИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за спорт и омладину Предрагом Свиларом примио у Градској кући представнике ватерполо репрезентације Србије која ће данас у 19.00 часова одиграти ревијалну утакмицу на базену СПЕНС-а. Та утакмица имаће хуманитарни карактер, јер је сав приход од продаје улазница намењен у доборотворне сврхе за Народне кухиње.

- Вечерас се у нашем граду одиграва један леп спортски догађај, а у питању је ревијална утакмица чији је организатор Ватерполо савез Србије. Имамо прилику да поздравимо наше прослављене шампионе, наше златне спортисте и велико ми је задовољство што су репрезентативци са стручним штабом и поред бројних обавеза, нашли времена да дођу у Градску кућу. Ми желимо да им се захвалимо на свему ономе што су учинили за нашу државу и да их охрабримо за престојећа такмичења. Увек ће, као и до сада, имати нашу подршку, да наставе победнички низ и да освајају само најсјајнија одличја. Надам се да ће се Новосађани у великом броју одазвати вечерашњој утакмици на СПЕНС-у, јер она има и хуманитарни карактер – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић рекао је да је целом тиму задовољство што су данас гости Новог Сада и похвалио досадашњу сарадњу Града и Ватерполо савеза.

- Градоначелник Вучевић је човек који је итекако заслужан за успехе наших ватерполиста и за одличне резултате Ватерполо савеза Србије. Он је човек који испуњава обећано. Пре две године смо се договарали како да се помогне Ватерполо клубу „Војводина“ који је изнедрио велики број репрезентативаца, и у том погледу је све испоштовано, а надам се да ћемо такву сарадњу и подршку имати и у будућности – рекао је Кривокапић.

У име играча, на гостопримству и на пријему у Градској кући захвалио се један од играча репрезентације, Новосађанин Душко Пијетловић, а градоначелнику су том приликом симболично уручене и урамљене две медаље репрезентације. 

Сениорска селекција Ватерполо савеза Србије, актулени светски првак и троструки европски првак, имаће сусрете са љубитељима спорта и верним навијачима у више градова током петодневног програма у оквиру акције ''МТС - турнеја шампиона''.

Нови Сад, 21. март 2016. године