Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО ОДЛАЗЕЋЕГ АМБАСАДОРА СЛОВЕНИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је данас у Градској кући Њ.Е. амбасадора Републике Словеније Франца Бута који је дошао у опроштајну посету Новом Саду. Поред амбасадора пријему је присуствовао и министар за Словенце по свету Горазд Жмавц који је у званичној посети Републици Србији од 27. до 29. новембра 2014. године.

Градоначелник Вучевић и амбасадор Бут сагласили су се да су односи између две земље пример успешне сарадње у региону, а током разговора посебно је истакнута важност даљег унапређивања економске сарадње Србије и Словеније.

У опроштајном разговору са одлазећим амбасадором Словеније Францом Бутом, градоначелник Милош Вучевић је добио уверавања од амбасадора да Словенија снажно подржава европски пут Србије и да ће Србија увек имати подршку те земље на путу евроинтеграција. 

Двојица саговорника разговарала су о досадашњим успесима у сарадњи и посебно потенцирали до сада остварене резултате на пољу културе и привреде, а према оцени амбасадора, Нови Сад се претходних година као град значајно развио и осавременио.

Градоначелник Вучевић је захвалио амбасадору Буту на досадашњем ангажману и сарадњи, који су допринели унапређивању односа две земље, док се одлазећи амбасадор Словеније осврнуо на веома успешан и плодотворан однос са Градом Новим Садом у претходне четири године који је пратило велико разумевање.

Нови Сад, 29. новембар 2014. године