Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО МАЈКЛА ДЕВЕНПОРТА У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић разговарао је данас у Градској кући са шефом Делегације Европске уније у Републици Србији Мајклом Девенпортом приликом његове посете Новом Саду.

Током састанка градоначелник Вучевић и амбасадор Девенпорт разговарали су о значају Жежељевог моста у Новом Саду, изналажењу решења везаних за његову изградњу, као и о модалитетима којима би се пренебрегле препреке и проблеми који постоје.

Шеф Делегације Европске уније у Републици Србији Мајкл Девенпорт и градоначелник Вучевић изразили су обострано задовољство због начина функционисања Инфо-кутка Европске Уније у Новом Саду. Такође је напоменуто да ће следеће године бити свечано отворена канцеларија нa Булeвaру Mихajлa Пупинa, гдe ћe Нoвoсaђaни и пoсeтиoци мoћи дa сaзнajу свe штo сe тичe функциoнисaњa Eврoпскe униje и сaрaдњe Србиje и држaвa члaницa EУ.

Том приликом, Град Нови Сад добио је подршку канцеларије ЕУ за кандидатуру за Омладинску престоницу Европе, као и за кандидатуру за Европску престоницу културе 2021. године. 

Амбасадор Мајкл Девенпорт поздравио је активности Новог Сада у мрежи европских градова EUROCITIES и приближавању ЕУ, и нагласио да ће Нови Сад увек имати подршку и помоћ у оквиру пројеката Европске Уније.

 

Нови Сад, 13. новембар 2014. године