Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО КОМУНАЛНУ ПОЛИЦИЈУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за финансије Дејан Мандић посетили су комуналне полицајце у просторијама Градске управе за инспекцијске послове у Сектору Комуналне полиције поводом две године њиховог постојања.

- Данашња посета је јасна порука да Комунална полиција има подршку и градоначелника и Градског већа  и имаће  слободу у раду у складу са Законом  и актима који дефинишу њихов рад. Као градоначелник очекујем од Комуналне полиције да се апсолутно поштује закон  без обзира ко је у питању а од новог начелника да исправи недостатке који су уочени у претходном периоду. Веома је битно да  рад Комуналне полиције буде транспарентнији према грађанима, да њихове активности буду видљивије како би се успоставио позитиван међусобни однос – рекао је градоначелник Милош Вучевић и додао да осуђује свако насиље, а посебно над службеним лицима који раде у интересу свих грађана Новог Сада. Градоначелник је нагласио да је на Граду да се избори за већи број Комуналних полицајаца с обзиром на број становника  Новог Сада.

Начелник Комуналне полиције Мирослав Лакетић рекао је да након две године рада имају одређена искуства како на терену тако и у унутрашњој организацији и да им проблем представља  делимична неинформисаност грађана о овлашћењима Комуналне полиције.

- Наш рад се одвија непрекидно, 24 часа у две смене, од по 12 сати, на простору Града Новог Сада укључујући и приградска насеља. Тренутан број комуналних полицајаца је 54, уз два Шефа одсека и начелника а током ове две године  запримљено је 27 хиљада разних пријава и изречено је око седам хиљада мандатних казни  – истакао је начелник Комуналне полиције Лакетић.

Током обиласка просторија Комуналне полиције градоначелнику су представљени планови за наредни период везани за стварање амбијента за развој позитивних односа Комуналне полиције са грађанима као и извештај о двогодишњем раду.

Нови Сад, 8. новембар 2012. године