Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ГЕРОНТОЛОШКИ ЦЕНТАР ''НОВИ САД''

Поводом обележавања 8. марта Међународног дана жена, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је запослене у радној јединици ''Помоћ у кући и нега'' Геронтолошког центра ''Нови Сад''. Он је том приликом нагласио да није случајно што је одабрана баш та служба јер се ове године навршава 40 година њеног рада.

- Запослени у овој јединици пружају кућну помоћ и негу свима којима је то потребно. Друштво мора неговати међугенерацијску солидарност али и солидарност генерално у једној заједници како ми и доживљавамо Нови Сад. Они су породица људима којима пружају помоћ и негу и на тај начин омогућавају им да остану да живе у својим домовима, јер је то за њих најбоље, и позитивно утиче на квалитет живота. Ово је прилика да, честитајући 8. март женама које су овде запослене, кажемо велико хвала свим запосленима у Геронтолошком центру и у овој радној јединици на свему што су учинили претходних деценија. Сигурни смо да ће квалитет услуга у наредном периоду бити на истом нивоу као и раније, па и и бољи, и зато Град Нови Сад финансира из буџета рад ове једнинице, иако је оснивач Геронтолошког центра Покрајина Војводина. Наставићемо да подржавамо њихов рад, а обећао сам директорици да ћемо им у години јубилеја обезбедити нова возила како би служба још једноставније могла да дође до својих корисника. Треба обезбедити једнак третман свима без обзира на то да ли живе на Лиману или у Футогу – нагласио је градоначелник Вучевић.

Директорка Геронтолошког центра Нови Сад Славица Шкрбић захвалила се градоначелнику на посети и подршци коју Град пружа тој установи.

- Град Нови Сад је једина локална самоуправа која у целости финансира услуге у локалној заједници и трудимо се да стално побољшавамо услове и омогућимо услуге за све већи број корисника. Нова возила које ће нам обезбедити Град ће у великој мери ће побољшати функционисање службе, посебно када је реч о приградским насељима – истакла је Славица Шкрбић.

Она је такође рекла да радна јединица покрива око 350 корисника, и да неговатељице и медицинске сестре пружају сву неопходну медицинску негу, али и помоћ у кући. Услуге помоћи у кући и неге се пружају старијим, изнемоглим, хронично оболелим лицима, као и другим лицима која нису у стању да се сама старају о себи (лицима са инвалидитетом), а чије је пребивалиште на територији Новог Сада. Услуге пружа стручно обучено особље, које је спремно да адекватно одговори на специфичне и многобројне потребе свих корисника.

Нови Сад, 8. март 2018. године