Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА У ПОСЕТИ ЗАГРЕБУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно са сарадницима борави данас у Загребу у оквиру једнодневне посете Републици Хрватској. Том приликом, градоначелник Милош Вучевић одржао је састанак са градоначелником Загреба Миланом Бандићем у згради Градске управе. Домаћин је изразио задовољство због посете новосадске делегације наглашавајући значај размене искуства у управљању јавним пословима.

- Драго ми је што смо данас договорили да ћемо размењивати искуства како бисмо што боље служили грађанима. Паметни људи када су заједно знају више и нема потребе измишљати топлу воду, већ треба примењивати оно што је већ откривено – истакао је Бандић.

Градоначелник Милош Вучевић захвалио се на срдачном пријему и нагласио да су се на састанку бавили темама везаним за комунални сектор, здравство и културу.

- Одредили смо људе за радне тимове који ће континуирано бити у контакту и одржавати састанке у Новом Саду и Загребу. Градоначелник Бандић је на челу Загреба више од деценије и од њега можемо много научити. Дошли смо код наших комшија да се посаветујемо, а тренутно је за нас најважније како су организовали комунални сектор, јер је то област којој су промене неопходне – изјавио је Милош Вучевић и додао да је на састанку такође представљена концепција кандидатуре Новог Сада за Европску прстоницу културе 2021. године.

Током посете Загребу градоначелник Вучевић је обишао и Српску православну гимназију где се сусрео са Митрополитом Порфиријем , а видео се и са послаником у Сабору Хрватске из Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорадом Пуповцем.

Нови Сад, 15. децембар 2015. године