Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА ПРИМИО АМБАСАДОРА МАЂАРСКЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је амбасадора Мађарске Њ.Е. Оскара Никовица. Градоначелник Вучевић му је пожелео добродошлицу и изразио задовољство због његове посете, посебно због чињенице да су односи две земље на завидном нивоу, као и да је један од градова побратима Новом Саду управо мађарски град Печуј.
- Увек смо неговали изузетно добре односе, а намера нам је да ту сарадњу проширимо и продубимо – истакао је градоначелник Вучевић и додао да је Нови Сад, и због заступљености мађарске националне заједнице у граду, заинтересован да буде искрен партнер у сарадњи са том земљом.
- Прва званична посета Новом Саду сведочи о добрим односима амбасаде Мађарске и Града, а надам се да ће са новим руководством сарадња бити интензивнија и још плодотворнија – истакао је амбасадор Никовиц.
На састанку је посебна пажња посвећена могућностима јаче економске, односно привредне сарадње, а амабасадор Мађарске рекао је да би и мађарска интелигенција која живи у Новом Саду могла дати већи допринос успостављању јаче пословне размене.
Амбасадор и градоначелник су се сложили да постоји добра основа за успостављање тешњих веза Новог Сада са још неким градовима из те земље у свим виталним областима, узимајући у обзир чињеницу да Србија и Мађарска, као и владе тих држава негују добре партнерске и комшијске односе.

Нови Сад, 22. октобар 2012. године