Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА ЧЕСТИТАО БОРИСЛАВИ ПЕРИЋ-РАНКОВИЋ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитао је репрезентативки Србије у стоном тенису, Борислави Перић-Ранковић која је проглашена за најбољу стонотенисерку света за 2015. годину, у категорији спортиста са инвалидитетом, на свечаности у Лисабону.

- Бориславин успех може да послужи свима као инспирација и као мотивација да је бити победник пре свега стање духа, да препреке не постоје и да истински рад доноси најбољи резултат. Успех наше стонотенисерке је изванредан и значајан како за Град тако и за Србију, и неизмерно смо јој захвални што доприноси лепој слици наше земље у свету. Нови Сад је поносан, и од срца јој честитамо – истако је градоначелник Милош Вучевић.

Како извештавају медији, ово је први пут у историји српског стоног тениса и српског параолимпизма да спортиста добије то цењено и престижно признање. Најбоља стонотенисерка света у конкуренцији спортиста за инвалидитетом за 2015. годину у овој календарској години освојила је златну медаљу у појединачној конкуренцији на Европском првенству у Данској и сребрну медаљу у екипној конкуренцији на истом такмичењу, а освојила је и три златне медаље на такмичењима за Светски куп.

Нови Сад, 10. децембар 2015. године