Читај ми

ГРАД ПОМАЖЕ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНОМ СТАНОВНИШТВУ

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породи и деци посетио је заједно са помоћницом градоначелника Љиљаном Коковић Градску организацију Црвеног крста у Петроварадину где је подељена помоћ социјално угроженим породицама у оквиру Пројекта директног ублажавања сиромаштва.

- Настављамо дугогодишњу сарадњу са Црвеним крстом на активностима које омогућавају пружање помоћи нашим најугроженијим суграђанима преко бројних програма из области социјалне и дечије заштите. Један од тих програма је везан за директно ублажавање сиромаштва за који је из буџета издвојено око седам милиона динара, а помоћ је намењена за 2500 социјално угрожених породица са територије Града Новог Сада - рекао је Тихомир Николић.

Он је такође додао да је од посебног значаја за Град Нови Сад да се несметано реализује програм за директно ублажавање сиромаштва, па су обезбеђена средства Градској организацији Црвеног крста у укупном износу од 2,7 милиона динара, као помоћ за набавку транспортног виљушкара.

Црвени крст је извршио набавку 1200 прехрамбених пакета, 1200 хигијенских пакета и 600 просторних метара меког огревног дрвета.

- Црвени крст Новог Сада има изузетну подршку Града за своје активности, пре свега преко Градске управе за социјалну и дечју заштиту и Градске управе за здравство. Традиционално, крајем новембра дели се помоћ за социјално најугроженије породице. Комисија за социјални рад Црвеног крста је примала захтеве од почетка октобра и формирана је листа листа за 2500 најугроженијих породица које ће добити овај вид помоћи. Циљ нам је да дистрибуцију пакета помоћи завршимо до краја децембра. Осим те активности Градска управа за дечју и социјалну заштиту финансира и програме везане за народне кухиње, превентивни опоравак деце на мору и бриге за старије суграђане. Ми ћемо настојати да те активности константно унапређујемо и проширујемо - рекао је секретар Градске организације Црвеног крста Драган Лазић.

Нови Сад, 28. новембар 2017. године