Read me

ГРАД НОВИ САД ПОДСТИЧЕ ПРЕДУЗЕТНИШТВО

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић уручио је уговоре за укупно 12 особа којима су одобрене субвенције за самозапошљавање на основу Јавног позива незапосленим лицима за доделу субвенције за самозапошљавање на територији Града Новог Сада у 2013. години. Субенције за самозапошљавање као мера из Акционог плана запошљавања Града Новог Сада за 2013. годину намењена је незапосленим лицима која се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање - Филијала у Новом Саду и имају завршену обуку за започињање сопственог посла.

- Честитам нашим суграђанима на храбрости и одважности да крену у самосталан посао, јер тиме показују да у овом граду постоје људи који имају предузетнички дух и који не чекају само да им се нађе посао у јавном сектору, већ су спремни да узму одговорност у своје руке. Ово је прави пут ка јачању привреде Новог Сада, који се може чинити као мали корак, али који представља пословни концепт отварања реалних радних места од којих ће многи суграђани осетити директну корист. Град Нови Сад ће наставити да стимулише отварање нових привредних субјеката и запошљавање кроз различите програме и у наредној години, а будући предузетници ће увек имати партнера и подршку у свим институцијама Града - рекао је градоначелник Вучевић и напоменуо да су одобрена средства за субвенције износила три милиона динара.

Преко Градске управе за привреду, субвенција за самозапошљавање додељује се незапосленом лицу у једнократном износу ради оснивања радње или привредног друштва, уколико оснивач у њему заснива радни однос. Незапослено лице које оствари право на субвенцију за самозапошљавање у обавези је да регистровану делатност обавља најмање 12 месеци. Овом мером Град Нови Сад активно доприноси смањењу незапослености, сиве економије и подстицању предузетничкког духа у Новом Саду.

Нови Сад, 26. децембар 2013. године